I’M UAU (RE)ST Lumină în rest

I’M UAU

Un program derulat de studenți și cadre didactice din U.A.U.I.M.

Powered by ALMALUX, VEM Proiect Lighting

VEM Proiect Lighting și studenții U.A.U.I.M. construiesc împreună proiectul (RE)ST. Obiecte și aparate de iluminat construite în atelierele Almalux. Din resturi.

Ca studenți, suntem în mod normal obișnuiți să demarăm procesul de creație pornind cu o foaie de hârtie goală în față. Provocarea începe însă în momentul în care ai piesele propriu-zise în față.

Astea sunt, ce fac cu ele? Merge să le îmbin așa? Încape fasungul aici? Dar cablul pe unde îl mai trec…

Cam așa se desfășoară workshop-urile de up-cycling (RE)ST. O zi petrecută în hală, o echipă de studenți care cotrobăie prin cutiile mari pline cu resturi și bucăți metalice, rebuturi din procesul de fabricație. Apoi ore în șir de găurit, înșurubat, deșurubat, sudat.

Echipa Almalux stă pe poziție – chiar și peste program – și ne ajută de fiecare dată când ceva “nu iese!”. Și una câte una, lămpile încep să se aprindă. La final „ies” toate.

Următorul pas e să alegem culoarea, iar cei de la VEM Proiect Lighting se ocupă de vopsit.

În final lămpile ajung la UAUIM, unde luminează atelierul G2 de la etajul 1. Unele dintre ele au ajuns chiar deasupra scării elicoidale din holul de acces, ca mai apoi să se stabilească în grupul sanitar de fete de la trei.

Lumină în rest!

 

I’M UAU

Un program derulat de studenți și cadre didactice din U.A.U.I.M.
Construim, reciclăm, montăm.
Obiecte, situații, sisteme, spații.
Scara 1:1.
Conexiuni.
Locuri.

Un loc: UAUIM.

I’MUAU își propune să promoveze implicarea studenților în diverse workshop-uri, demarând ateliere de design de obiect, finisaje, subansambluri.În programul I’M UAU sunt incluse teme de lucru rezultate din cooperarea directă cu companiile din piață.

text: Ginara Cristina